Här kan du hitta nyheter från oss och från våra leverantörer.

Vi försöker ständigt vara uppdaterade om produkter och nyheter som kan intressera marknaden och vår bransch.

Här kommer vi succesivt presentera de nyheter som vi lanserar, men även nyheter som branschen presenterar och vi kan tillgodose er med.

Följ oss på Facebook

Följ oss på Instagram

Full fart på Entreprenad Live!

Den första "riktiga" mässan sedan pandemin startade genomfördes i Göteborg den 14-16 Oktober.

Naturligtvis var Scantruck på plats och visade upp sig och ett urval av maskiner från sin stora och breda produktportfölj.

Besökarna fick för första gången se den nyligen lanserade MRT Vision. MRT står för "Manitou Rotating Telescopic". Och här på mässan fick man se en utav 6 varianter, nämligen Manitou MRT2660 Vision+. Maskinen är en runtomsvängande teleskoplastare som lyfter 26 meter och 6000Kg, en enastående förarmiljö med ergonomi i alla detaljer och en fantastisk sikt. Framtiden är redan här - Vision+.

En riktig tunglyftare fanns också på plats i skepnad av Manitou MHT930, en riktigt kompakt teleskoplastare som sträcker ut sig hela 9 meter och maxar 3 ton i marklyft.

Den ytterst populära MLA-T 533 visades också. Det är en maskin som tagit det bästa från två världar, den midjestyrda hjullastarens smidighet med teleskoplastarens mångsidighet. MLA-T 533 är väldigt väl ansedd och omtyckt inte minst bland lantbrukare tack vare just att den lyfter hela 5,2 meter och ca 3,3 ton och trots det är smidig som en katt.

Scantruck är som bekant även importör av Italienska "Platform Basket" som visade upp sig med en utav sina många fantastiska bandburna liftar, nämligen Spider20.95

Detta och mycket annat hade besökarna möjlighet att fästa ögonen på och vår Alexander var på plats och hjälpte till med värdefull information om produkterna till intresserade besökare.

 

Reservdelar till alla

Söker du reservdelar till din maskin, släp eller trailer?

Vi kan hjälpa dig med reservdelar till de flesta maskiner, släp/trailer på marknaden.

Oavsett vilken del du än behöver kan vi troligtvis hjälpa dig.

Testa oss!

Kontakta Jocke eller Christofer på 0454-321240.

Många fina maskiner på säljuppdrag

Som ni kanske vet är en utav våra specialiteter att hjälpa er att sälja maskiner,släp eller trailers som ni av en eller annan anledning inte längre har behov av att nyttja.

Vi kan som företag med 35 år i branschen hjälpa er med just detta. Vi har ett stort och brett kontaktnät över hela Sverige och därmed kanske större möjligheter att hitta en köpare snabbt till just ert objekt.

Vi kan hjälpa er med rekommendationer om värdehöjande åtgärder inför försäljningen såsom reparationer, service , rekonditionering,  besiktningar, extra utrustning, tillbehör med mera med mera. Och dessutom kan vi utföra detta. 

Vi marknadsför ert objekt på relevanta plattformar och kan erbjuda presumtiv kund  olika typer av finansiering.

Detta tillsammans bidrar att du får din maskin såld snabbare. Vi hjälper dig hela vägen.

Just nu har vi många fina och intressanta maskiner inne på säljuppdrag från våra kunder.

Välkommen du också! 

Kommande Nyhet från Manitou

Manitou planerar att introducera världens minsta och lättaste teleskoplastare i början av 2022.

De två ULM -teleskopmodellerna ( ULM står för Ultra Light Manitou) kommer att väga ca 2,7 ton, inklusive tillbehöret. Yttermåtten endast fantastiska 148cm breda och drygt 188cm höga vilket kommer vara en dröm för många som dagligen kör genom trånga passager med sina "stora" maskiner.

ULM: erna kommer att ha fyrhjulsdrift, fyrhjulsstyrning, oscillerande bakaxlar och Manitous JSM-joystick, vilket möjliggör bomrörelser och maskinkörning framåt och bakåt med en hand så att du kan hålla den andra handen på ratten. 

Dessa teleskoplastarna är kompatibla med Manitous redskap och är inriktade mot byggmarknaden, men de kan naturligtvis användas på en mängd andra arbetsplatser som exempelvis lantbruk.

Extremt små men ändå fullvärdiga teleskoplastare.

Vi ser fram emot detta och kommer att hålla er uppdaterade så snart mer information finns att tillgå. 

.

Reportage från en utav våra återkommande kunder.

Triss i teleskoplastare från Manitou och Scantruck AB hos Byggbröderna i Falkenberg AB

Byggbröderna i Falkenberg AB startades redan 1920, vilket betyder att det anrika företaget firade hela 100år i fjol. Ägaren idag heter Jan-Åke Kjeller, och han köpte företaget 2005 vilket är en kort tid vid ratten i jämförelse med hur länge firman har funnits. Ännu nyare är deras tid med teleskoplastare från Manitou. Här köptes den första en MT625 så sent som 2018, men uppenbarligen gav det mersmak för idag förfogar de över inte mindre än tre röda teleskoplastare i olika storlek från Scantruck AB som de köpt via Olofsson i Syd AB.

- Jag är god vän med Thomas Olofsson som driver Olofsson i Syd AB. Egentligen så tillhör jag inte deras säljområde, men eftersom vi är vänner sedan lång tid tillbaka så har vi ett specialupplägg att jag köper Manitou genom dem, förklarar Jan-Åke Kjeller.

 

Martin Fast har arbetat som maskinförare i fyra år

Byggbröderna i Falkenberg AB sysselsätter idag ett 40-tal anställda, och är främst verksamma inom 10-15 mil med Falkenberg som utgångspunkt. De arbetar inom områden som markarbeten, betong, stängsel och områdesskydd och har dessutom en egen asfaltsavdelning. Sedan en tid tillbaka så tillverkar de också prefabricerade betongelement, och det är på deras nybyggda betongstation ett stenkast från huvudkontoret som vi träffar Martin Fast som arbetar som maskinförare sedan fyra år tillbaka.

- Jag kör alla slags maskiner här på firman. Vi har både grävmaskiner, hjullastare, dumprar och lastbilar. Här på på betongstationen har jag kört en hel del med vår Manitou MT1840HA som vi har haft i två år sedan vi köpte den från Scantruck AB. Här står bokstaven ”A” för acces, vilket betyder att den är utrustad för att köras med personkorg, och det är det redskapet och gafflar som vi använt mest här under bygget av betongstationen. Det är en smidig maskin att köra, och den har en fantastisk räckvidd på 18m, berättar Martin Fast.

 

Ett riktigt muskelpaket i en kompakt kropp

Den nyaste maskinen från Scantruck AB hos Byggbröderna i Falkenberg AB är dock deras MHT790. Den här maskinen är ett riktigt muskelpaket i en kompakt kropp, och den lyfter hela nio ton.

- Den här maskinen har vi bara haft i ett år ungefär. Den kommer vi att använda till att fylla på material till betongtillverkningen, och även lyfta alla olika prefabricerade element vi tillverkar. Jag upplever att den är extremt stark och stabil. Den känns lika stabil och stark som en L90 hjullastare, och då ska man inte glömma att den kan lyfta sju meter högt också, tillägger Martin Fast.

 

”Ordning och reda börjar redan vid grindarna till fabriken”

-Vi köpte vår första Manitou, en MT625 2018, och sedan har vi fortsatt med samma märke eftersom allt har fungerat väldigt bra, berättar Jan-Åke Kjeller. Manitou MT625 är en smått fantastisk maskin eftersom den är så otroligt lättkörd, men ändå klarar av så mycket. Det känns som att Manitou är väldigt kvalitetssäkrade från början. Jag hade förmånen att besöka deras fabrik för ett tag sedan, och ”ordning och reda” börjar utanför grindarna och löper sedan som en röd tråd genom hela fabriken. Det samma gäller Scantruck AB och deras återförsäljare Olofsson i Syd AB. Det har alltid fungerat klanderfritt med service och reservdelar. Dessutom har jag upplevet ett stort personligt engagemang inte bara från Olofsson i Syd AB utan även från Scantruck AB. Det gör att jag med glädje kan rekommendera andra att använda dem som leverantörer avslutar Jan-Åke Kjeller.

 

.

100%

”Det gäller att klara miljömålen utan att pruta på övrig prestanda”

Manitou 200ATJe Oxygen är ett exempel som personifierar flera av Manitous kärnvärden i form av produktivitet, enkelhet, flexibilitet samt prestanda.

Utöver detta så möter den både dagens och morgondagens krav och restriktioner vad det gäller utsläpp och buller. Maskinen svarar perfekt mot marknadens krav på miljövänliga maskiner som ändå klarar att leverera dag efter dag i tuffa och omväxlande miljöer.

- Utmaningen med 100% eldrift är att bygga en maskin som klarar miljömålen utan att pruta på övrig prestanda, och det har verkligen Manitou lyckats kombinera med sin 200ATJe Oxygen.

Maskinen har en maximal arbetshöjd på 20 meter och den horisontella räckvidden är hela 11,6 meter och en maxvikt i korgen på så mycket som 230kg. Desutom kan den rotera 180 grader. Trots sin imponerande kapacitet så väger maskinen endast 7100kg vilket ger ett lågt marktryck.

Tack vare batteriet på 48V/460A så klarar maskinen en och en halv dags hårt arbete innan den behöver laddas. Laddtiden är ca 8 timmar.

Välkommen att kontakta oss för ytterligare information och läs gärna mer på https://www.oisyd.se/produkter-tjanster/manitou/liftar

NC 4axlat maskinsläp

2st Fabriksnya NC 4axlade maskinsläp finns nu hemma för omgående leverans.

Mer att läsa och teknisk info hittar du här

.

Manitou lanserar exklusiv serie med 133 lastare i lyxklassen

Förarhytt med massor av läder, kameror, LED-ljus och sportig design på två unika versioner av teleskoplastarna MLT737-130 PS+ och MLT741-140 V+

En del skulle kalla det sportbilsversionerna. Andra skulle kalla det bara skryt. Manitou lanserar nu två mycket speciella versioner av lantbruksteleskoplastarna MLT737-130 PS+ och den lite större MLT741-140 V+ för maskinförare som får finna sig i att bli betraktade som lyxlirare. För båda maskinerna gäller att de är fullproppade med de nyaste innovationerna och marknadens största sortiment av utrustning.

Det är bara europeiska kunder som får möjlighet att komma över en av maskinerna i den exklusiva ”limited edition”-serien. Och det produceras endast 133 stycken. Bägge kommer från den kända NewAG-serien av Manitou-teleskoplastare. Men alltså med lite – eller mycket – extra.

På listan över specialiteter står bland annat en sportig design i specialfärger. Det är risk för att maskinföraren vägrar att lämna förarhyttan när arbetsdagen är slut. För inne i hytten blir han bortskämd med lädersäte, läderratt, läderarmstöd och en rad andra features som bidrar till att legitimera beteckningen ”Limited edition”.

Runt om på maskinerna har man monterat både LED-körljus och arbetsljus på bommen – gånger två. Det är ljus såväl i förarhytten som under dörren, och maskinerna är utrustade med två SafeView-kameror. Eco-stop är standard på bägge modeller. Det betyder att autostopfunktionen själv stänger av motorn om maskinföraren lämnar förarhytten.

Manitou siktar på att leverera den exklusiva serien av maskiner under årets första kvartal. 133 stycken totalt – och inte fler – till den lilla förnäma klubben av MLT737-130 PS+ och MLT741-140 V+ Limited Edition-ägare.

.

Manitou lanserar nya versioner av två toppsäljande teleskoplastare

Yanmar i motorrummen och nya förarhytter till lantbrukslastarna MLT841-145 PS+ och MLT1041-145 PS+ i helt ny NewAG XL-serie

Nya och bättre ljudisolerade förarhytter med mer plats, ytterligare optimering av säkerheten, Eco-stop som standard och inte minst helt nya motorer från en ny producent i maskinrummet. Tekniker, konstruktörer och designer hos världens ledande producent av teleskoplastare, Manitou, har inte legat på latsidan. Därmed aviserar fabriken att man är klar med något som liknar en helt ny tidsålder för lantbruksteleskoplastare när två nya modeller lanseras. MLT841-145 PS+ och MLT1041-145 PS+ i en helt ny NewAG XL-serie väntas dyka upp på den svenska marknaden i juni.

”Det är drygt fyra år sedan Manitou lanserade NewAG-serien, som verkligen gjorde upp med dåtiden på en rad avgörande områden. Nu kommer det ytterligare utveckling i den nya NewAG XL-serien, där det i första omgången handlar om två av toppsäljarna inom teleskoplastare för lantbruk”, berättar produktchef Lasse Weber hos Manitous svenska generalagent Scantruck AB.

.

Grön Entreprenad.

Bi-Energy till alla nya Manitou MRT modeller

Kolla på Manitous nya Bi-Energy system till alla MRT modeller. Med Bi-Energy får du ett lätt, snabbt och okomplicerat elektriskt system, som har samma hastighet och kraft. Utan oväsen och med lägre driftskostnader.

Med Bi-Energy kan du utnyttja din Manitou MRT optimalt och utföra arbeten på arbetsplatser du annars inte haft tillgänglihet till, dessutom minskar du driftskostnaderna märkbart.

Med Bi-Energy erbjuder Manitou en lösning som gör att maskinen kan arbeta på ren el-drift istället för med den traditionella dieselmotorn, när den står stabilt på stödbenen. I praktiken betyder det farväl till motorljud samt utsläpp.

Konkret är Bi-Energy en enhet som kan flyttas mellan maskinerna. Om du har flera Manitout MRT som är fabriksförberedda för systemet kan du applicera det på den som har mest behov av det, till exempel en maskin som ska arbeta i en miljö där det finns begränsningar för utsläpp eller ljudnivå. Alla funktionerna maskinen har på dieseldrift finns kvar, men du får en lägre driftskostnad med eldrift, förklarar Anker Lemvig, Business Manager hos Scantruck AB.

Vill du veta mera om Bi-Energy? Ring oss på 0454-321240

Se våra MRT modeller här

.

Har vår kund i Kalmar Sveriges snyggaste Teleskoplastare?

Vår kund i Kalmar , Molins Saxliftar AB har varit föremål för ett intressant reportage.

Nedan följer ett utdrag ur detta reportage.

"Molins Saxliftar AB i Kalmar är ett familjeföretag som idag drivs av Marcus Molin, som är tredje generationen att ratta den Kalmarbaserade rörelsen som oftast bara går under namnet ”Molins”. De har 30st anställda och en imponerande maskinpark med allt ifrån spolbilar, containers, liftar, lastbilar samt inte mindre än fem Manitou teleskoplastare från Scantruck AB. Den vi kommit för att beskåda i början av oktober körs av Adam Karlsson och är någonting utöver det vanliga. Kan det vara Sveriges snyggaste teleskoplastare till och med?

För Adam innebär det att den ena dagen sällan är lik den andra, och han arbetar mot såväl byggen som privatpersoner och olika sorters företag. Den gemensamma nämnaren varje dag är dock hans maxade Manitou MRT2550P+.

-Jag har haft maskinen sedan den var ny och den är köpt av Olofssons i Syd AB som är återförsäljare för Scantruck i sydöstra Sverige. Det är även de som hjälper oss med service vilket har fungerat jättebra. De är snabba med delar och har duktiga mekaniker. Sedan har även Scantruck en egen mekaniker i södra Sverige som heter Ola Knutsson, och det han inte vet om Manitou är inte värt att veta. Han är otroligt duktig! Att servicen har fungerat så bra genom åren är naturligtvis en bidragande orsak till att vi har så mycket maskiner från Scantruck, intygar Adam Karlsson.

Bland det första man slås av när man tittar på Adam Karlsson maffiga Manitou MRT2550P+ är de feta hjulen. 600hjulen ser inte bara snygga ut, utan de fyller faktiskt också en funktion.

-Hjulen gör att hela maskin känns stabilare, och jag klarar att genomföra lyft utan stödbenen som jag inte skulle gjort annars, så det är ett bra exempel på både nytta och nöje. Andra detaljer utvändigt är tonade rutor, 14st 100w/1500lumen lampor samt en 300w ramp på taket och ett BM-fäste som är vridbart 25 grader åt båda hållen, berättar Adam Karlsson."

Vi tackar Molins Saxliftar AB och Adam för det fina omdömet och önskar er all framgång med era Manitou produkter.

.

Nu har vi öppnat vår webshop!

Nu är vår webshop öppnad.

Det är lååångt kvar tills vi är färdiga och hoppas ni har överseende med detta.

Mycket produkter skall läggas till och inom kort skall vi även ha fler betalningsalternativ.

Vi vill här poängtera att långt ifrån allt som vi har att erbjuda inte kommer att läggas upp, så det ni inte hittar i shopen kan vi troligtvis erbjuda om ni kontaktar oss via tele eller mail.

Välkomna!

.

Manitou klar med sin hittills mest kompakta lantbrukslastare

MLT420-60H

Nya MLT420-60H är bara 1,5 meter bred – knappt

Inte bara kompakt men superkompakt. Så presenterar Manitou fabrikens nya lantbruksteleskoplastare som snabbt är på väg mot Sverige. Scantruck AB meddelar att den nya modellen ankommer i oktober.

”MLT420-60H är Manitous hittills mest kompakta lantbrukslastare. Den är lillasyster till den kända lantbruksteleskoplastaren MLT625, men är alltså ännu mera kompakt. Den är inte mer än 1,5 meter bred. Den är faktiskt bara 149 cm”, förklarar produktchef Lasse Weber hos Scantruck.

Det "lilla" formatet går dock inte ut över maskinistens komfort och prestanda. Det är fortfarande riktigt gott om plats. Förarhuset är nämligen identiskt med det som är på MLT625”, berättar Lasse Weber.

Den nya maskinen i Manitous teleskoplastarfamilj har en lyfthöjd på 4,35 meter och når 2,65 meter. Maskinen lyfter upp till 2000 kg, og med gafflar väger den 4190 kg. Det ligger en Stage 5-miljömotor med 57 hk i maskinrummet.

.

.

Italienska "Platform Basket" fyller luckan i det svenska liftprogrammet

Platform Basket

Scantruck AB lyfter bokstavligt talat mot nya höjder med en helt ny agentur som äntligen är på plats efter en försening orsakad av Coronavirusets framfart. Företaget har säkrat ensamrätten i Sverige och Danmark på de italienska liftarna Platform Basket, som därmed kommer att täppa till ett hål i Scantrucks omfattande utbud.

”Platform Basket har ett stort program av larvburna bomliftar och det är något vi har saknat, det har vi bland annat märkt på det stora antalet förfrågningar. Inte minst på den svenska marknaden finns det en stor marknad för larvburna bomliftar med en arbetshöjd på 15-18 meter. De är helt perfekta till måleriarbeten, elinstallationer och andra hantverksjobb på byggsidan som kräver att man arbetar ovan mark. 

”De italienska liftarna kan fås både med ren batteridrift och som hybrider med en blandning av batteridrift och nätansluten drift. Jag tror på ett stort intresse speciellt för hybridversionerna, därför att då är det möjligt att köra upp liften på transporttrailern med batteriet och sedan utföra arbetet på plats med hjälp av ström från elnätet. Skulle det inte finnas ett elnät att tillgå på platsen så kan maskinen givetvis fortsätta att arbeta med hjälp av sina batterier

”En tydlig kvalité hos liftarna från Platform Basket är den blygsamma bredden på blott 78cm i ihopfällt tillstånd. Därmed kan de passera in genom trädgårdsgrindar, gränder och till och med in i byggnader via vanliga dörrar. Samtidigt är de små och lätta att transportera när de långa spindelbenen är i infällt läge. I utfällt arbetsläge så säkrar de långa benen istället en väldigt god stabilitet”, förklarar produktchefen Lasse Weber.

.

.

Manitou presenterar en bomlift med 100% Eldrift

Manitou Oxygen

Med den nya bomliften Manitou 200ATJe Oxygen visar Manitou återigen att de vill ta täten när det gäller omställningen till gröna lösningar med så lite klimatpåverkan som möjligt. Manitou 200ATJe Oxygen arbetar både ljudlöst och utsläppsfritt utan att kompromissa med vare sig användarvänlighet eller kraft. Tack vare fyrhjulsdrift och hög markfrigång så klarar den att ta sig till arbetsplatser i tuff terräng ena dagen och kan arbeta inomhus nästa dag och det enda man som kund behöver göra är möjligtvis att tvätta av maskinen däremellan då däcken inte lämnar några märken efter sig inomhus.

.